Ma 2024. május 03., péntek, Tímea és Irma napja van. Holnap Mónika és Flórián napja lesz.
Home Mibi módszerek
Hírek
A minőségi díjakról általában PDF Nyomtatás E-mail

A cikk a Szövetség a Kiválóságért honlapján jelent meg.

A minőségügyben kiemelkedő eredmények elismerésére a világon elsőként 1957-ben Japánban hoztak létre minőség-díjat, a Deming díjat. Az amerikai Malcolm Baldrige Díj (1987.) és az Európai Minőség Díj (1992.) megalapítása óta már a világ számos országában hirdetnek meg nemzeti minőség díjat a Teljes Körű Minőségirányítás (TQM) bevezetésében kiváló eredményeket elért vállalatok elismerésére.

Bővebben...
 
Hat Sigma - Siker vagy ámítás? PDF Nyomtatás E-mail
 

szerző: Tóth Csaba László, Hat Szigma Fekete Öves, Kaizen Mérnök

GE Hungary ZRt. Energy Divízió, Veresegyház

 

 

A Hat Szigma 2007-ben ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját. Kevés olyan minőségügyi kezdeményezés volt, van és lesz, amely ilyen hosszú ideig kitartott volna. Magyarországon mostanában kezd szélesebb körben elterjedni, és részletesebb összefoglaló magyarul még nem jelent meg a témakörben. A szerző az elmúlt 20 évből utolsó 10-et a Hat Szigmában töltötte a GE-ben, a rendszer egyik leghíresebb alkalmazójánál. A cikk részletesen bemutatja a Hat Szigma kialakulását, fejlődését és magát a rendszert is. Aki csak érdeklődik, az szinte minden lényeges dologról hall, aki már használja a módszert, az egy újabb nézőpontot is megismerhet, a szerző őszintén elmondja a véleményét.

 

A cikket – terjedelme miatt – két részben közöljük.

 

A cikket pdf formátumban letöltheted itt: 1 rész, 2.rész

 
A Nemzeti Minőségi Díjról PDF Nyomtatás E-mail

A cikk a Szövetség a Kiválóságért honlapján jelent meg.

 

Magyarországon a Nemzeti Minőségi Díj megalapítását hosszú és alapos előkészület előzte meg.

Először 1993-ban angol tapasztalatok alapján készült egy megvalósíthatósági tanulmány, melyet aztán széleskörű szakmai megbeszélések, finomítások és egy elődíj, az 1994-es EU-EFTA Phare Magyar Minőség Díj követett. Végül a TQM területén elért kiemelkedő eredmények elismerésére 1996-ban a miniszterelnök megalapította a magyar Nemzeti Minőségi Díjat.

Bővebben...
 
A mibi.hu-ról PDF Nyomtatás E-mail

Az utóbbi évtizedekben a minőségirányítás szerepe felértékelődött nem csak az iparban, de az élet más területein is. Ez magával hozta a minőségüggyel foglalkozó szakemberek számának növekedését, országosan már több ezren foglalkoznak közvetve vagy közvetlenül minőségbiztosítással a mindennapi munkájuk során.


Az oldal létrehozásával az a célunk, hogy ezt a közösséget összefogjuk. Látogatóink között szeretnénk tudni mindazokat, akik hivatásszerűen vagy tanulmányaik során, esetleg érdeklődési szinten foglalkoznak a minőségüggyel.

Az oldalt folyamatosan frissítve kívánunk egy olyan tudástárat létrehozni, ahol mindenki megtalálja az őt érdeklő témákat, válaszokat a kérdéseire, információkat minden minőségüggyel kapcsolatos területről.

Ebben számítunk a közösség tagjainak tevékeny segítségére, blogunkban lehetőséget adunk a tapasztalatok megosztására, fórumainkban a témák, problémák hatékony megbeszélésére.

Folyamatosan frissítjük a tudástárat szakmai cikkekkel, az aktuális oktatások, konferenciák információit elérhetővé tesszük és még sok minden mással próbáljuk kielégíteni a portál látogatóinak információigényét.

A közösség építését segíti a meghívásos regisztrációs rendszer is, a tagok között a megadott adataik alapján keresni lehet, illetve e-mail címükre üzenetet küldeni.

Reméljük ti is hasznosnak fogjátok találni ezt a portált, jó barangolást!

mibi.hu csapata

 
Nemzetközi Szabványügyi Szervezet - ISO PDF Nyomtatás E-mail

Az Nemzetközi Szabványügyi Szervezet  - ISO (International Organization for Standardization) a nemzetközi szabványoknak a világon legnagyobb fejlesztõje és kiadója.

Az szervezet weboldala: http://www.iso.org 

Az ISO szabványkeresõjét megtalálhatjátok itt:

http://www.iso.org/iso/iso_catalogue.htm

Bővebben...
 
További cikkeink...


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL