Ma 2024. április 25., csütörtök, Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.
Home Tudástár Minőségdíjak
Minőségdíjak

 



Nyomtatás E-mail
Ingyen konzultációs napok! - Nemzeti Minőségi Díj 2009
Minőségdíjak

Mint arról már a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület Kiválóság hírleveléből vagy honlapjáról korábban értesülhettek, a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter kiírta a 2009. évi Nemzeti Minőségi Díj pályázatot. Már hagyomány, hogy a Nemzeti Minőségi Díj pályázatok beadása előtt az Egyesület személyes találkozó, konzultáció keretében ad tájékoztatást az érdeklődő szervezetek képviselői számára az aktuális pályázati kiírásról.

Bővebben...
 
Nyomtatás E-mail
A minőségi díjakról általában
Minőségdíjak

A cikk a Szövetség a Kiválóságért honlapján jelent meg.

A minőségügyben kiemelkedő eredmények elismerésére a világon elsőként 1957-ben Japánban hoztak létre minőség-díjat, a Deming díjat. Az amerikai Malcolm Baldrige Díj (1987.) és az Európai Minőség Díj (1992.) megalapítása óta már a világ számos országában hirdetnek meg nemzeti minőség díjat a Teljes Körű Minőségirányítás (TQM) bevezetésében kiváló eredményeket elért vállalatok elismerésére.

Bővebben...
 
Nyomtatás E-mail
A Nemzeti Minőségi Díjról
Minőségdíjak

A cikk a Szövetség a Kiválóságért honlapján jelent meg.

 

Magyarországon a Nemzeti Minőségi Díj megalapítását hosszú és alapos előkészület előzte meg.

Először 1993-ban angol tapasztalatok alapján készült egy megvalósíthatósági tanulmány, melyet aztán széleskörű szakmai megbeszélések, finomítások és egy elődíj, az 1994-es EU-EFTA Phare Magyar Minőség Díj követett. Végül a TQM területén elért kiemelkedő eredmények elismerésére 1996-ban a miniszterelnök megalapította a magyar Nemzeti Minőségi Díjat.

Bővebben...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL